Côte de beouf (bereiden van vlees)
Het bereiden van vlees kan lastig zijn.
buitenkant mooi goudbruin, binnenkant nog rauw.. of door en door gaar als een schoenzool.
We helpen je met enkele tips om je stukje vlees niet verloren te laten gaan.
Het bereiden van vlees kan lastig zijn.
De buitenkant mooi goudbruin, maar de binnenkant nog rauw.. of door en door gaar als een schoenzool.
We helpen je met enkele tips om je stukje vlees niet verloren te laten gaan.
4 uur totale bereidingstijd
5 personen
Dit Italiaanse gerecht is altijd een hit!
Is het makkelijker en lekkerder dan je lasagne gewoon in de keuken maken?
Nee, maar het is wel veel leuker! Dus, veel plezier met het maken en..
Buon Appetito!
Er zijn een heleboel verschillende manieren om je stuk vlees klaar te maken op de bbq, deze methodes kan je in twee grote categorien onderverdelen; Hot & Fast en Low & Slow.
zoals de naam al doet vermoeden draait het allemaal om de temperatuur.
hieronder bespreken we de verschillende categorien:
Hot & Fast
de vuistregel voor vlees bereiden op de bbq is ”hoe dunner het vlees, hoe hoger de temperatuur”
dus bij een speklapje, filetlapje etc. zorg je dat de bbq een hoge temperatuur heeft en dat je deze stukken vlees kort bakt.
Bij deze methode leg je genoeg kolen in je bbq en leg je je vlees recht boven de kolen (direct)
Low & Slow
Deze methode duurt wat langer, maar zo heb je wel de meeste controle over de garing van je vlees.
dit is een manier om van boven tot onder dezelfde garing te krijgen, ideaal voor dikkere stukken vlees.
probeer voor de Low & Slow verschillende ”hittezones” in je bbq te creeeren, aan 1 kant van de bbq leg je de kolen en de andere kant laat je vrij, op deze vrije kant leg je je vlees (indirect) zodat je vlees langzaam kan garen.
Stukken vlees die je Hot & Fast bereid:
Stukken vlees die je Low & Slow bereid:
Denk hierbij aan vlees dat je lang laat garen; shortribs, riblappen,
maar denk ook aan typisch BBQ vlees zoals spareribs en pulled pork.
Wanneer je je vlees Low & Slow bereid mis je natuurlijk die geweldige korst op je vlees, dus vaak in combinatie met deze methode zorg je voor- of achteraf dat je recht boven de kolen je vlees dichtschroeit en een lekkere korst aanbrengt op je vlees.
Doe je dit achteraf dan heet dit de ”Reverse sear” methode
Als je eenmaal klaar bent met bbq’en en je vlees heeft de gewenste garing dan laat je je vlees rusten, dit zorgt er voor dat het vlees zich ontspant en de sappen weer terug in het vlees verspreidt wordt.
de algemene regel voor het rusten van vlees is de helft van de tijd dat je stukje vlees op de bbq heeft gelegen. (max 20 min??)
zou je nu toch zonder rusten je vlees aansnijden dan zullen de sappen uit het vlees trekken en zal je vlees een stuk droger zijn.
Het bereiden van vlees kan lastig zijn.
buitenkant mooi goudbruin, binnenkant nog rauw.. of door en door gaar als een schoenzool.
We helpen je met enkele tips om je stukje vlees niet verloren te laten gaan.
Ouderwets met een twist!
Deze pannenkoeken zijn extra luchtig door het koolzuur van het bier!
Hier blijf je van eten!
Dit Italiaanse gerecht is altijd een hit!
Is het makkelijker en lekkerder dan je lasagne gewoon in de keuken maken?
Nee, maar het is wel veel leuker! Dus, veel plezier met het maken en..
Buon Appetito!
LET OP! ER ZIJN NOG MAAR ENKELE ARTIKELEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR. ARTIKELEN DIE BESCHIKBAAR ZIJN VIA NABESTELLING WORDEN VANAF 23 JUNI VERZONDEN. Sluiten