STOKED BBQ

PANNENKOEKEN MET BIERBESLAG

 1,5 uur totale bereidingstijd
4 personen (12 tot 15 pannenkoeken)

Ouderwets met een twist!
Deze pannenkoeken zijn extra luchtig door het koolzuur van het bier!
Hier blijf je van eten!

Italiaanse
Lasagne

1,5 uur totale bereidingstijd
4 personen

Ouderwets met een twist!
Deze pannenkoeken zijn extra luchtig door het koolzuur van het bier!
Hier blijf je van eten!

Benodigdheden:

Ingredienten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 40  gr gesmolten roomboter
  • 40  gr poedersuiker
  • 250 ml blond bier*
  • Zout
  • Je favoriete toppings (spek, appel, stroop etc)

Voor de zoetekauwen kan je er ook een scheutje vanille-extract of een vanillestokje in doen.

Als je geen zelfrijzend bakmeel hebt kan je ook gewone bloem met daaraan toegevoegd bakpoeder gebruiken (per 250 gr bloem gr bakpoeder)

*De alcohol verdampt tijdens het bakken, dus ook veilig voor de kinderen.

Pak een grote kom en zeef daar je zelfrijzend bakmeel in, dit zorgt ervoor dat je minder snel klontjes in je beslag krijgt, en meng met de poedersuiker.
Voeg de melk, eieren en 50 ml van het bier toe en meng alles tot een glad beslag.
Ondertussen smelt je de boter op een laag vuurtje, laat dit alleen smelten en niet bruin worden.
Giet dit, samen met de andere 200 ml van het bier, al roerend door je beslag.
Dit beslag moet nu een uurtje rusten, door de gist en het koolzuur in het bier zal dit een heerlijk luchtig beslag worden.
Leg het beslag afgedekt met een theedoek weg op kamertemperatuur.

Na het rusten klopt je het beslag nog een keer goed door.
Steek de Braai aan, maar stook hem niet te hoog op, leg de wokplaat er bovenop, en verhit je skillet op de Braai.
Smelt wat boter in de skillet en bakken maar!

Let wel op, het is spelen met temperatuur.
Het zou kunnen zijn dat het bakken van de pannenkoeken veel sneller gaat dan dat je gewend bent in de keuken, maar dat is nou net de uitdaging.

Meer recepten

Côte de beouf (bereiden van vlees)

Het bereiden van vlees kan lastig zijn.
buitenkant mooi goudbruin, binnenkant nog rauw.. of door en door gaar als een schoenzool.
We helpen je met enkele tips om je stukje vlees niet verloren te laten gaan.

Lees verder »

Italiaanse Lasagne

Dit Italiaanse gerecht is altijd een hit!
Is het makkelijker en lekkerder dan je lasagne gewoon in de keuken maken?
Nee, maar het is wel veel leuker! Dus, veel plezier met het maken en..
Buon Appetito!

Lees verder »
Winkelwagen