ONZE PRODUCTEN

De Braai is in zijn geheel zelf samen te stellen, daarnaast bieden wij ook 3 voorgeselecteerde sets aan. We onderscheiden het basismodel, de Lumberjack edition, het Chef’s model edition en ons paradepaardje de Premium edition. Mooi om te vermelden dat al onze modellen bestaan uit 3 mm dik Cortenstaal, dit duurzame staal is bestand tegen weer en wind. Door de roestvorming verandert de BRAAI binnen korte tijd, van een puntgaaf uiterlijk naar de prachtig bronzen industriële look, dit maakt de braai ook nog eens duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Al onze BRAAI’s worden als bouwpakket afgeleverd, zo bouwt u in enkele minuten het bouwpakket om tot een heuze BRAAI.

VOOR THUISGEBRUIK, HORECA EN EVENEMENTEN

Verwen de gasten overdag of tijdens het vallen van de avond met een heerlijke barbecue. Later op de avond, zal de kachelfunctie van de Braai optimaal tot zijn recht komen. Zo kan het buitenterras langer open worden gehouden en zal het licht en de warmte van de Braai ook een aantrekkende werking hebben op ander publiek. Tegen dit unieke robuuste outdoor meubel kan geen terrasverwarming op! Uniek in zijn soort Het unieke van deze tuinhaard/barbecue is niet alleen dat hij bezorgd wordt als bouwpakket. Het pakket is geheel zelf samen te stellen, zo kun je het zo gek maken als je wil. Uiteraard zijn alle componenten geschikt voor de Braai. Zowel vóór als tijdens gebruik. Daarnaast kan er eenvoudig geswitched worden tussen op kolen barbecueen of op houtvuur. Beide geven een unieke smaakbeleving. Met alle opties is het een ware buitenkeuken. 

Uniek in zijn soort

Het unieke van deze tuinhaard/barbecue is niet alleen dat hij bezorgd wordt als bouwpakket. Het pakket is geheel zelf samen te stellen, zo kun je het zo gek maken als je wil. Uiteraard zijn alle componenten geschikt voor de Braai. Zowel vóór als tijdens gebruik. Daarnaast kan er eenvoudig geswitched worden tussen op kolen barbecueen of op houtvuur. Beide geven een unieke smaakbeleving. Met alle opties is het een ware buitenkeuken. 

Voor alle seizoenen te gebruiken

De Stoked Braai is gemaakt van CorTen staal. Het duurzame materiaal is bestand tegen alle soorten weer. Gebruik de Braai als barbecue in de lente en de zomer. Bij kouder weer kun je lekker genieten van de tuinhaard. Schoorsteen en pannetje met warme chocomelk erop en lekker genieten!

Wie zittn er achter STOKED BBQ?

Wij zijn Jordy Bernards en Thijs Brabander. Levensgenieters, outdoor liefhebbers en
Bourgondiërs zijn een aantal steekwoorden die naadloos bij ons passen. In 2020 hebben we de sprong in het diepe gewaagd en STOKED BBQ opgericht. Ons doel is om extra beleving te geven aan de tuin, smaakbeleving en nog meer gezelligheid te creëren met ons product tot laat in de avond!

Ons verhaal

Wij zijn regelmatig buiten ergens te vinden tijdens etenstijd. Het liefst bij de barbecue of ook maar iets wat vuur en ook afgeeft. Dit werd regelmatig gedaan door een traditionele barbecue en een tuinhaard. De starter kwam tevoorschijn en barbecueën maar. op een gegeven moment was de honger gestild en begon de zon onder te gaan. De deksel ging op de barbecue en tuinhaardje aan. Na wat uren verstreken te hebben met lekkere biertjes en sterke verhalen, begon die lekkere trek toch altijd weer een beetje op te komen. Het probleem waar wij tegenaan liepen is dat tegen die tijd het houtskool alweer was opgebrand. Dikke pech dus… iets van de barbecue zat er helaas niet meer in. Dit was het moment dat we dachten “Wat nou als we een betaalbare combi barbecue ontwikkelen waarop je zowel op houtskool als op houtvuur kunt bakken en ook nog als tuinhaard kunt gebruiken. Zo heb je maar één ding nodig en kun je ten alle tijden braden”! Aangezien wij erg praktisch zijn ingesteld kwam het idee als bouwpakket ook snel naar boven. Het is toch fantastisch op je eigen pronkstuk in de tuin zelf in elkaar te zetten! Het kladblok kwam erbij en hier begon het idee van de STOKED BRAAI!

Heerlijke steak op het rvs grillrooster van de stoked bbq braai

Ontdek onze STOKED Braai

STOKED BBQ op rtl4 en rtl8

Cortenstaal

Onze Producten zijn gemaakt van Cortenstaal (COR (corrosion resistent: corrosiebestendig) en TEN (tensile strength: treksterkte), dit wil zeggen dat dit soort staal aan de buitenkant extra snel roest, waardoor de kern van het staal niet meer kan oxideren, en dus zeer duurzaam is. De bruine roestkleur is het meest typische uiterlijke kenmerk.

Je krijgt de Braai ongeoxideerd geleverd en na verloop van tijd zal deze roesten (dit kan zeker een jaar duren). Let op roestvlekken op jouw terras en dergelijke, geadviseerd wordt om er iets onder te leggen. Als de Braai volledig verroest is zal deze geen roestvocht en dus ook geen vlekken meer achterlaten.

Wil je het roestproces versnellen? Ga zo te werk:

  • Ontvet het cortenstaal met een goed, ontvettend schoonmaakmiddel, hiermee verwijder je de waslaag op het cortenstalen product.

  • In de volgende stap neem je drie grote eetlepels zout en lost dit op in tien liter water. Zorg ervoor dat je een schone emmer of bak gebruikt waarmee je de zoutoplossing eenvoudig over kunt gieten in een gieter.

  • Giet het zoute water met de gieter in ruime mate over het cortenstaal heen.

  • De roestige, oranje kleur zal binnen een aantal dagen te zien zijn en het roestproces enorm versnellen. 

  • In plaats van zout kun je ook azijn gebruiken.

Winkelwagen